En dag på Huddinge Wild Camp

Hur ser en dag ut? Vad får man göra för något? Får man lunch? Är ledarna snälla? Frågorna kan vara många, här är ett exempel på hur en dag kan se ut:

08:00-08:30: God morgon!

Dagen börjar 08:30 vid Snättringe SK:s klubbhus, vid Källbrinks IP. Det finns dock möjlighet att komma redan vid 08:00, så barnen kan komma när det passar er! Vi genomför inga organiserade lekar, men ledare finns på plats hela tiden. Många barn cyklar eller går till lägret, och vissa blir avlämnade med bil.

08:30-11:30 (ca): Förmiddagspasset

Nu börjar vi för dagen! Här ser varje dag annorlunda ut, ibland är det två lekar och ibland är det en större aktivitet som tar lång tid. Programmet får ni veta i början av veckan. Ibland är vi nära Källbrinks IP, ibland gör vi utflykter en liten bit bort. Oavsett så är vi alltid ute i skogen så kläder anpassade för att vara utomhus är viktigt. Ett tips är att alltid ha regnkläderna i väskan.
Någon gång på förmiddagen serveras också mellanmål i form av frukt och dricka.

11:30-12:30 (ca, kan t.ex. vara 11:00-12:00 också): Lunch

Hemlagad lunch serveras i vårt klubbhus vid Källbrink. Vi lagar all vår mat på plats med omsorg och vi har två kockar på plats hela tiden. Vi ordnar givetvis specialkost och vegetariskt för de som behöver, skriv det i anmälan så att vi kan planera inköpen. Efter lunchen väntar rast utomhus.

12:30 (ca)- 15:30: Eftermiddagspasset

Lite likt förmiddagspasset, men med nya lekar förstås. Vi ska ju göra många olika, roliga saker! Vi varvar rörelselekar med mer tankekrävande aktiviteter, allt sker i skogen!

13:30 (ca): Eftermiddagsmellis

Under eftermiddagen blir det någon gång paus för energipåfyllning med smörgås och gott om dricka.

15:30- 16:30: Tack för idag!

15:30 slutar våra planerade aktiviteter, men det går bra att stanna fram till 16:30. Några ledare busar med de som är kvar men inga planerade aktiviteter genomförs.

Och så några andra saker…

Alla dagar är inte likadana! Så är det, och vi går igenom schemat varje dag vid dagens start. En dag går vi på utflykt och där ingår det bad. Då är vi borta hela dagen fram till 15:30 så då är det lite speciellt. Ni får veta i början av veckan vad som gäller.

Alla barn blir indelade i grupper med varsin ledare. Grupperna är vanligtvis 9 barn per ledare men det kan skilja lite. Vi delar in efter önskemål och ålder. Det är roligt att delta även om man inte känner någon sedan tidigare och man får nya vänner under veckan, det kan vi nästan lova! Vi försöker placera alla i grupper ungefär efter ålder, men det blir ibland svårt när vi har många önskemål att ta hänsyn till.

Vi får ofta frågan om två syskon bör vara i samma grupp. Vår uppfattning är att det underlättar att skaffa nya kamrater om man INTE går med sitt storsyskon och vice versa. Om barnen är nära i ålder och/eller har gemensamma vänner som också deltar kan det fungera bra, men det kan också bli ett hinder för att få nya vänner om man bara ”hänger på” sitt äldre syskon. Men det är givetvis också skillnad från individ till individ. Om ni önskar att de hamnar i samma grupp får ni gärna skriva det i anmälan, annars kommer vi att separera dem. Kontakta oss gärna om ni undrar mer!

En annan fråga vi ofta får är åldersgränsen 8 år- ska man fylla 8 år under året eller ska man ha fyllt 8? Vi välkomnar alla som fyller 8 under året, man behöver inte ha fyllt åtta vid lägerstart. I år (2024) ska man vara född 2016 eller tidigare. De som är yngre än så är välkomna när de är i rätt ålder!

Våra ledare är unga förebilder! Våra ledare är aktiva inom orientering eller i vissa fall andra idrotter, och är mycket vana att vara ute en hel dag i skog och mark. Alla ledare fyller minst 16 år under 2024 och har fått utbildning i ledarskap och sjukvård. Det finns alltid myndiga vuxna närvarande på lägret. Många ledare har varit med tidigare och vi arbetar aktivt med att stärka ledarskapet hos våra ledare. Och vi lovar, de är jättesnälla allihop!

Om ert barn har några särskilda behov, tala gärna om det redan i anmälan! Specialkost, allvarlig allergi eller behov av särskilda anpassningar/stöd vid aktiviteter? Tala om det för oss i god tid så vi kan ta höjd för det. Vi löser det mesta men ju mer vi vet inför veckan, desto lättare är det för oss att anpassa och ta höjd för allt! Vi kan ha en dialog inför lägret vid behov.

PS: Skriv om vegetariskt önskas också!

Har vi fortfarande inte svarat på er fråga? Då får ni gärna höra av er till huddingewildcamp@snattringesk.se så hjälper vi er! Välkomna!

Vi ses väl i sommar?! 🙂